pátek 9. ledna 2015

Voňavé levandulové sušenky (špaldové)

Recept na levandulové sušenky jsem vyčetla v časopise Albert.

Suroviny:
120g změklého másla
250g špaldové mouky jemné
1 vajíčko
špetka soli
80g cukru (třtinový)
2-3 lžičky sušených levandulových květů (jednotlivě natrhaných)

Postup:
Suroviny zpracujeme až bude těsto hladké, ny vále vyválíme asi na 3-4mm silný plát, z kterého vykrajujeme oblíbené tvary. Pečem 10-12 min na 180°C na horkém vzduchu.

Levandule je cítit jak při přípravě těsta, ta při pečení, a pak i při konzumaci.
♣ Jsou velmi aromatické ♣


2 komentáře:

  1. Vypadají krásně a chutnají určitě výborně!
    Ivana

    OdpovědětVymazat
  2. Tyhle jsem ještě nedělala, asi zkusím, moc mě zajímá jejich vůně.-)

    OdpovědětVymazat