úterý 6. září 2016

Hruškový koláč se zázvorem

Trošku pracnější záležitost, ale gurmánský zážitek je pak na výsoké úrovni.
♥♥♥
Recept (koláčová forma 23 cm)
3-4 hrušky
200 g třtinového cukru (může být i bílý, koláč je pak světlejší)
185 g másla
3 vejce
200 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
250 g mletých vlašských ořechů
30 g zázvoru
Utřeme máslo s cukrem, pak zašleháme vejce. Smícháme s moukou a práškem do pečiva, ořechy a najemno nastrouhaným zázvorem. Dortovou formu vymažeme a vysypeme moukou, těsto nalijeme do formy, uhladíme a uložíme přepůlené, oloupané a vyjadřincované hrušky rovnou stranou nahoru a špičkami do středu. Do každého důlku po jádrech nalijeme lžičku rumu.
Pečeme na 180°C asi 60 minut dozlatova.
Krásně voní a skvěle chutná :-)
Ivana

4 komentáře:

  1. Uplne jiny recept, Ivanko, vypada moc dobre. M.

    OdpovědětVymazat
  2. Hrušky jsou moje oblíbené...Ila

    OdpovědětVymazat
  3. Zajímavá kombinace a zdravá k tomu :))))

    OdpovědětVymazat
  4. Ivanko, koláč vypadá výborně až bych řekla slavnostně. Určitě musel být výborný. Iva

    OdpovědětVymazat